Jdi na obsah Jdi na menu

Misfits

30. 9. 2011


misfits_2ffffff.jpg

 

Hlavními hrdiny britského seriálu je partička adolescentů, kteří si odpykávají tresty na veřejně prospěšných pracích. Pak ale přijde podivná bouře a oni získají zvláštní schopnosti. Ale tyto schopnosti nedostali jen oni, a tak jim jde často o život.

"Co když je ve městě víc takových lidí?" - "Ne, to by se mohlo stát jen v Americe."

Hned v prvním díle se je pokusí zabít jejich vedoucí. Ve snaze zachránit si život, ho zabijí, tělo ukryjí a zahladí stopy. Jenže se objevuje nová vedoucí Sally, snoubenka zavražděného, která nevěří, že její snoubenec utekl a snaží se přijít na to, co se s ním stalo.

Ovšem na rozdíl od amerických Hrdinů neboli Heroes se naši hrdinové nesnaží zachraňovat svět, přeci jen jsou to delikventi a navíc mají dost práce s tím zachránit sami sebe.

Celý seriál je velmi dobře promyšlen od děje po charaktery, které se postupně vyvíjejí, je v něm velká dávka humoru, napětí i trocha romantiky (té převážně ve druhé řadě). A hlavně přináší mnoho překvapivých momentů.

První i druhá řada mají šest dílů, k druhé následuje ještě Vánoční speciál. Třetí řada by měla být v Británii vysílána na podzim 2011. Bonusem při čekání na třetí řadu je krátký film Vegas, Baby, ve kterém se objevuje postava Nathana, který vysvětluje nepřítomnost Nathana ve třetí řadě.


POSTAVY:

misfits_simon.jpg

Simon (Iwan Rheon)

Schopnost: neviditelnost 

Simon je zpočátku nenápadný introvert, uzavřený sám do sebe, trošku podivín. S ostatními to nemá jednoduché, často si z něj utahují. Postupně se však "otrkává" a stává se velmi zajímavou postavou.

K veřejně prospěšným pracím se dostal za to, že se pokusil podpálit dům.

 (Iwan Rheon byl před Misfits spíše divadelním hercem a hrál například Moritze v muzikálu Spring Awakening, které u nás v ČR hraje Městské divadlo Brno pod názvem Probuzení jara.

 

misfits_nathan.jpg

Nathan (Robert Sheehan)

Nathan je typický flákač, poněkud mírně řečeno "vulgární" a je hlavní komik seriálu. Pochází z rozvrácené rodiny, matka ho vykopne z domu, aby mohla být se svým přítelem. Velmi často leze ostatním na nervy a rád si utahuje ze Simona.

Jeho schopnost je až do konce první série skrytá a její odhalení je pro Nathana poněkud nepříjemné.

(Robert Sheehan ztvárnil jednu z rolí v novem filmu Nicholase Cage Hon na čarodějnice.)

 

337616.jpg

 

Alicia (Antonia Thomas)

Schopnost: Koho se dotkne, ten se nekontrolovatelně vzruší

Alicia je přitažlivá a užívá si to, ovšem po získání schopností, nemůže mít normální vztah. Nemůže se nikoho dotknout, aby po ní nevyjel.

 

 

 

337618.jpg

 

 

Kelly (Lauren Socha)

Schopnost: čtení myšlenek

Kelly si nebere s nikým servítky, je poněkud drsnější. Veřejné práci si odpykává za to, že se porvala s jinou dívkou.

 

 

 

 

curtis-donovan-misfits.jpg

Curtis (Nathan Stewart-Jarrett)

Schopnost: vidí budoucnost

Curtis byl nadějný atlet, ale potom ho chytili s trochou koksu. Dostal zákaz sportování na dva roky a veřejně prospěšné práce.

 

 

Mezi vedlejší postavy často se objevující v seriálu patří vedoucí veřejně prospěšných prací, později v druhé řadě se objevuje i nová dívka Nikki. Dále se tu vyskytuje tajemná maskovaná postava, která hrdinům nejednou zachrání život, její identita se však odhalí až ve druhé řadě.

 

SPOILER!!!

Do třetí řady přibude Rudy, který "nahradí" Nathana. Jak to bude bez Nathana vypadat se musíme nechat překvapit.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář